مدارک عقد محضری برای ثبت ازدواج + مراحل ثبت عقد رسمی

مدارک عقد محضری برای ثبت ازدواج + مراحل ثبت عقد رسمی

ثبت عقد در محضر یکی از روش‌های ثبت ازدواج است که این روزها رواج زیادی پیدا کرده است. بسیاری از عروس و دامادها برای صرفه‌جویی در مسائل مالی، این روزها به‌جای گرفتن مراسم‌های بزرگ و هزینه‌بر، مراسم عقد خود را در محضر برگزار می‌کنند. اما برگزاری عقد محضری و ثبت ازدواج در محضر مراحل خاص خود را داشته و به مدارک مخصوصی نیز نیاز دارد. این مقاله یک راهنمای کامل درمورد مدارک عقد محضری است و شما را با مراحل ثبت عقد رسمی و مدارک عقد محضری برای ثبت ازدواج آشنا می‌کند. پس اگر شما هم در آستانه برگزاری مراسم عقدتان هستید و می‌خواهید عقد خود را در محضر ثبت کنید، حتماً این مقاله را با دقت تا انتها، مطالعه نمایید.

مدارک لازم جهت ثبت عقد در محضر

زمانی که می‌خواهید برای ثبت عقد خود به دفاتر رسمی ثبت ازدواج بروید، باید تمام مدارکی که دفترخانه می‌خواهد را ارائه دهید. شما باید قبل از زمانی که عاقد می‌خواهد عقد شما را بخواند، این مدارک را به دفترخانه تحویل داده باشید. زیرا درصورتی‌که هریک از مدارک شما مشکلی داشته باشد، فرآیند ثبت ازدواج و خواندن خطبه عقد انجام نمی‌شود. اما این مدارک مهم شامل چه چیزهایی می‌شود؟

مدارک لازم جهت ثبت عقد در محضر

مدارک لازم جهت ثبت عقد در محضر

اولین و مهم‌ترین مدارک عقد محضری، مدارک شناسایی عروس و داماد هستند. اما به‌غیر از مدارک شناسایی به مدارک دیگری نیز نیاز است که در ادامه به‌صورت کامل این مدارک را معرفی می‌کنیم.

لوکس ترین تالارهای عروسی تهران را در مجله عروسیمون ببینید.

مدارک عروس برای ثبت عقد

مدارک عروس برای ثبت عقد

مدارک عروس برای ثبت عقد

عروس خانم علاوه‌بر مدارک شناسایی خود که شامل اصل کارت ملی و اصل شناسنامه (شناسنامه باید حتماً عکس‌دار باشد) است، به مدارک زیر نیز نیاز دارد:

  • دو قطعه عکس 3 *4
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
  • اصل شناسنامه و کارت ملی پدر عروس (در صورتی که پدر عروس نتواند در روز عقد حاضر شود، عروس باید از دادگاه، اجازه رسمی دریافت کند.)
  • درصورت فوت پدر، گواهی فوت پدر
  • در صورت مطلقه بودن عروس، سند طلاق
  • در صورت بیوه بودن عروس، سند فوت همسر
پیشنهاد مطالعه:  راهنمای خرید حلقه ازدواج + مهم ترین نکات قبل خرید

دقت داشته باشید که در صورتی که در زمان مشخص هریک از این مدارک را به محضر تحویل ندهید، عاقد نمی‌تواند خطبه عقد شما را جاری کند و ازدواج‌تان نیز ثبت نخواهد شد.

مدارک داماد برای ثبت عقد

مدارک مورد نیاز داماد برای ثبت عقد در مقایسه با مدارک عروس، بسیار کمتر است. داماد برای ثبت عقد، تنها باید مدارک شناسایی خود را ارائه دهد. این مدارک شامل موارد زیر می‌شود:

  • اصل شناسنامه عکس‌دار
  • کارت ملی
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
  • دو قطعه عکس 3 *4

ثبت عقد در دفتر ازدواج چه مراحلی دارد؟

پس از آماده کردن مدارک ثبت عقد در دفتر ازدواج، باید با مراحل ثبت عقد در این دفاتر آشنا شوید. فراموش نکنید که ثبت عقد در دفاتر ازدواج الزامی است و تا زمانی که این کار را انجام ندهید، ازدواج شما رسمی نخواهد بود. مراحل ثبت عقد در دفتر ازدواج عبارت است از:

1.دریافت معرفی نامه از محضر

اولین مرحله، انتخاب یک محضر برای ثبت عقد و ازدواج‌تان است. پس از آنکه محضر موردنظر خود را انتخاب کردید، باید با مدارک شناسایی‌تان به محضر رفته و برگه‌ی مراجعه به آزمایشگاه را از آن‌ها دریافت کنید. برای دریافت این برگه، باید اصل شناسنامه عروس و داماد، یک قطعه عکس 3*4 از عروس و داماد، و شناسنامه پدر عروس را همراه داشته باشید. دقت داشته باشید درصورتی‌که این برگه مهر و امضای محضر را نداشته باشد، آزمایشگاه شما را پذیرش نخواهد کرد.

2.مراجعه به آزمایشگاه

مراجعه به آزمایشگاه

مراجعه به آزمایشگاه

پس از دریافت برگه مراجعه به آزمایشگاه باید به یکی از آزمایشگاه‌های معتبر و موردتأیید بروید. دقت داشته باشید که آزمایشگاه باید حتماً دولتی باشد و نتیجه‌ی آزمایش در آزمایشگاه‌های خصوصی مورد تأیید دفاتر ثبت ازدواج نخواهد بود. بهتر است برای انتخاب آزمایشگاه، از لیست آزمایشگاه‌های معتبری که خود محضر به شما می‌دهد، استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه:   لیست کامل وسایل سفره عقد + نماد و فلسفه هر کدام

پس از مراجعه به آزمایشگاه، از عروس و داماد آزمایش خون و اعتیاد می‌گیرند. این آزمایش‌ها می‌توانند به جلوگیری از مشکلات بارداری و خطرات انتقال بیماری ایدز کمک کنند. همچنین، علاوه‌براین آزمایش‌ها، واکسن کزاز نیز به عروس تزریق می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم پس از انجام آزمایش‌های ضروری، حتماً برای تست ایدز نیز آزمایش دهید.

وام ازدواج و شرایط دریافت آن را بخوانید.

3.جلسات آموزشی مشاوره

جلسات آموزشی مشاوره

جلسات آموزشی مشاوره

پس از انجام آزمایش‌های لازم، نوبت جلسات مشاوره زوجین می‌رسد. یکی از مراحل مهم قبل از عقد، رفتن عروس و داماد به جلسات مشاوره است. این جلسات نه‌تنها به شناخت بهتر هر فرد از خود کمک می‌کند؛ بلکه باعث می‌شود عروس و داماد شناخت بهتری از اخلاق و شرایط یکدیگر نیز پیدا کنند. پیشنهاد می‌کنیم این جلسات مشاوره را جدی گرفته و حتماً در همه‌ی جلسات شرکت کنید. همچنین، فراموش نکنید که هرچه با مشاور خود صادقانه‌تر صحبت کنید، نتیجه بهتر و قابل قبول‌تری از جلسات خود می‌گیرید.

4.مراجعه به محضر برای ثبت عقد

پس از دریافت جواب آزمایش‌ها، شرکت در جلسات آموزشی و مشاوره و گذراندن همه‌ی این مراحل، باید همراه با مدارک عقد محضری برای ثبت عقد خود به محضر مراجعه کنید. در این مرحله، ابتدا باید روزی را برای مراسم عقد خود تعیین کنید، سپس در روز موعود به همراه شاهدان خود برای ثبت رسمی عقدتان به دفتر ازدواج مراجعه نمایید.

یکی از کارهای مهمی که باید قبل از تاریخ ثبت رسمی عقد انجام دهید، تعیین مبلغ مهریه، نوع عقد (دائم یا موقت بودن)، شرایط عقد و غیره است. البته معمولاً این موارد در روز بله برون و قبل از مراسم عقد، بین خانواده عروس و داماد تعیین می‌شود؛ اما باید همه‌ی این موارد را برای ثبت رسمی به دفترخانه ثبت ازدواج نیز ارائه دهید.

شاهدان عقد چه شرایط و مدارکی باید داشته باشند

همانطور که می‌دانید یکی دیگر از شرایط مهم برای ثبت رسمی ازدواج، حضور شاهد است. شما برای ثبت ازدواج خود، حداقل به دو شاهد نیاز دارید. البته این شاهدها نیز باید شرایط ویژه‌ای داشته باشند. اولین و مهم‌ترین شرط، عاقل و بالغ بودن شاهدان است. شاهدان ازدواج شما نباید کمتر از 18 سال سن داشته باشند و باید به سن قانونی رسیده باشند. همچنین، این شاهدها باید از نظر روانی، در صحت و سلامت کامل باشند و اصطلاحاً سفیه یا دیوانه نباشند. شرط مهم بعدی برای شاهدین ازدواج، کر یا کور نبودن شاهدها است. این شاهدها باید عروس و داماد را ببینند و بشناسند، به همین دلیل نباید از لحاظ بینایی و شنوایی مشکلی داشته باشند.

شاهدان عقد چه شرایط و مدارکی باید داشته باشند

شاهدان عقد چه شرایط و مدارکی باید داشته باشند

معمولاً شاهدین ازدواج را از میان بزرگترهای فامیل انتخاب می‌کنند. برای مدارک شناسایی شاهدها نیز تنها همراه داشتن اصل کارت ملی یا شناسنامه‌ی عکس‌دار نیز، کافی است.

پیشنهاد مطالعه:  برگزاری مراسم عروسی در پاییز | ایده‌ها + نکته‌ها

نکات مهم قبل از ثبت عقد محضری

اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که می‌خواهید مراسم عقد خود را در محضر برگزار کنید، بهتر است به این چند نکته توجه داشته باشید.

  1. تاریخ دقیق عقد را از یک ماه قبل، مشخص کنید. در آخرین مراسم خواستگاری یا در مراسم بله برون، پس از نهایی شدن قرار ازدواج، تاریخ دقیق روز عقد را مشخص کنید. اگر می‌خواهید مراسم عقد خود را در تاریخ مشخصی مانند اعیاد یا ولادت‌ها برگزار کنید، باید حداقل از یک ماه قبل برای رزرو محضر در این روز اقدام کنید. همچنین، آماده شدن برای روز مراسم عقد و تکمیل مدارک عقد محضری نیز، نیاز به زمان دارد. به‌همین دلیل سعی کنید از قبل، تاریخ این روز را مشخص کنید تا با آرامش برای این روز مهم آماده شوید.
  2. به‌صورت حضوری از محضر و امکاناتی که دارد، بازدید کنید. قبل از روز عقد، به صورت حضوری از سالن عقد و سفره عقد محضر بازدید کنید تا درصورتی‌که مشکلی وجود دارد، پیش از روز مراسم، آن را رفع کنید. همچنین، به ظرفیت سالن عقد نیز دقت داشته باشید تا متناسب با ظرفیت سالن، مهمان دعوت کنید.
  3. مدارک موردنیاز را با دقت جمع‌آوری کنید. همانطورکه در طول مقاله نیز اشاره کردیم، درصورتی‌که در هریک از مدارک شما، نقص یا مشکلی وجود داشته باشد، عقد شما ثبت نخواهد شد. پس بهتر است قبل از روز مراسم نسبت به کامل و بی‌نقص بودن مدارک عقد محضری خود مطمئن شوید.

جمع‌بندی

این مقاله یک راهنمای کامل برای افرادی بود که قصد دارند مراسم عقد خود را در محضر برگزار کنند. ما در این مقاله لیست مدارک عقد محضری و نکات مهمی که برای برگزاری عقد محضری نیاز دارید را برای شما بیان کردیم. امیدواریم شما نیز با خواندن این مقاله بتوانید به راحتی مراحل ثبت رسمی ازدواج در دفتر ازدواج را پشت سر بگذارید.

 

تبلیغات مزون ویونا
تبلیغات مزون ویونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *