یکی از مهمترین کارها قبل از برگزاری مراسم عروسی، محاسبهی هزینه های عروسی است. برای آنکه بتوانید جشن عروسی خود را آنطور که دوست دارید برگزار کنید، بهتر است ابتدا چک لیستی از تمام هزینه های عروسی آماده کنید. سپس با درنظر گرفتن موارد مهمی که در این لیست وجود دارد، نسبت به مدیریت بودجه عروسی خود، اقدام کنید. برای تهیهی چک لیست هزینه های عروسی نیز میتوانید از این مقاله استفاده کنید. زیرا این مقاله از سایت عروسیمون داتکام، لیست کامل هزینه های عروسی در تهران را در اختیار شما قرار میدهد. خواندن کامل این مقاله، به شما کمک میکند تا از 14 خرج واجب عروسی اطلاع پیدا کنید و بودجهی مناسبی را برای برگزاری این جشن درنظر بگیرید.
مهمترین مخارج مراسم عروسی در سال 1402
مخارج عروسی، بسته به سلیقه، رسم و رسوم و انتخابهای هر عروس و دامادی، متفاوت خواهد بود. بعضی از افراد دوست دارند یک مراسم باشکوه و لوکس برگزار کنند؛ درحالیکه بعضی دیگر از افراد طرفدار جشنهای کوچک و ساده هستند. طبیعی است که هزینهی این دو مراسم، کاملاً با یکدیگر متفاوت خواهد بود. اما درنهایت، هر انتخابی که داشته باشید، مخارج مشخصی برای جشن عروسی وجود دارد که باید آنها را حتماً درنظر بگیرید. در ادامهی این بخش، لیست مهمترین مخارج مراسم عروسی در سال 1402 آورده شده است که پاسخ کاملی است برای سوال “برای عروسی چقدر باید هزینه کنیم؟”
1.هزینه رزرو تالار و باغ تالار
اولین مورد در چک لیست هزینههای برگزاری مراسم عروسی معمولی، هزینهی رزرو تالار است. زیرا بیشترین و چشمگیرترین سهم از بودجه شما، صرف رزرو تالار یا باغ تالار میشود. هر تالار یا باغ تالاری بسته به شهر و منطقهای که در آن قرار دارد، هزینهی مشخصی بابت ورودی دریافت خواهد کرد. پس از آن نیز، باتوجه به تعداد مهمانها، نوع تزئین و گلآرایی، منو غذا و سایر امکاناتی که انتخاب میکنید، هزینه رزرو تالار یا باغ تالار عروسی، متفاوت خواهد بود.به طور مثال برگزاری عروسی در تالارهای لاکچری تهران هزینه متفاوتی با سالنهای معمولی وسط شهر دارد. اما بهطورکلی میتوان گفت، این هزینه از 50 تا 200 میلیون تومان، متغییر است و به انتخابهای شما بستگی دارد.
طبق رسم و رسومهایی که از قدیم وجود دارند، معمولاً هزینهی رزرو تالار عروسی، بهعهدهی داماد و خانوادهی او است.
2.هزینه اجاره و یا خرید لباس عروس
هزینه لباس عروس، دومین مورد از لیست هزینههای عروسی است که به عهدهی خانواده داماد است. ازآنجاییکه این لباس تنها برای یک شب مورد استفاده قرار میگیرد و پس از آن دیگر کارایی ندارد، بعضی از افراد تصمیم میگیرند لباس عروسی خود را اجاره کنند. بههمیندلیل هزینهی کمتری را برای لباس عروس پرداخت میکنند. هزینهی اجاره لباس عروس از 5 میلیون تومان شروع میشود و تا 15 میلیون تومان نیز متغییر است. برای خرید لباس عروس نیز باید حداقل 20 میلیون تومان هزینه کنید. جنس لباس، مدل لباس و مزونی که لباس را از آن تهیه میکنید، مهمترین عواملی هستند که در تعیین قیمت آن تأثیر میگذارند.
چنانچه قصد اجاره لباس عروس را دارید پیشنهاد میکنیم نکات مهم اجاره لباس عروس را بدانید.
3.پول خرید کارت عروسی
یکی دیگر از هزینههای عروسی، هزینه خرید کارت عروسی است. شما میتوانید با انتخاب کارت دعوتهای آنلاین، این هزینه را به شکل قابلتوجهی کاهش دهید و یک عروسی کمخرج داشته باشید. اما اگر دوست دارید حتماً از کارت دعوتهای فیزیکی استفاده کنید، بسته به تعداد مهمانها و نوع کارت انتخابی شما، هزینهی این مورد متفاوت خواهد بود.راهنمای انتخاب کارت عروسی به شما کمک میکند تا نکات و موارد لازم در هنگام خرید کارت عروسی را بدانید.
4.پول خرید حلقه عروس و داماد
یکی از مهمترین مواردی که باید در زمان محاسبه هزینه عروسی درنظر بگیرید، پول خرید حلقه عروس و داماد است. از قدیم رسم است که حلقه عروس را خانواده داماد، و حلقهی داماد را خانواده عروس خریداری میکنند. همانطورکه میدانید این حلقهها یا بهصورت ست و یا جدا به فروش میرسند و هر حلقه باتوجه به وزن، ساده یا نگیندار بودن، نوع سنگ و مدل حلقه، قیمت متفاوتی دارند. اما مهمترین فاکتور در تعیین قیمت حلقه عروس و داماد، قیمت روز طلا است. باتوجه به متغییر بودن قیمت طلا نیز نمیتوان قیمت مشخصی برای این مورد تعیین کرد اما میتوان گفت برای این مورد باید حداقل مبلغی درحدود 6 میلیون تومان، هزینه کنید.
5.هزینه پذیرایی میوه و شیرینی مراسم
یکی از الزمات هر مهمانی و جشنی، خرید میوه و شیرینی برای پذیرایی از مهمانها است. برای مراسم عروسی نیز یکی از مهمترین هزینهها، هزینه پذیرایی و خرید میوه و شیرینی است. معمولاً برای مراسمهای عروسی، دو نوع شیرینی و سه مدل میوه تهیه میکنند. انتخاب مدل میوه و شیرینیها کاملاً به سلیقه و نظر شخصی شما بستگی دارد. بههمیندلیل میتوانید با درنظرگرفتن بودجهای که برای مراسم عروسی خود دارید، شیرینی و میوهای انتخاب کنید که هزینهی کمتری داشته باشد. اما بهطورکلی، اگر تعداد مهمانهای مراسم عروسیتان 200 نفر باشد، باید حداقل 20 میلیون تومان را برای هزینهی خرید میوه و شیرینی درنظر بگیرید.
6.کرایه ماشین عروس و هزینه گل آرایی
هزینه کرایه و گلآرایی ماشین عروس، یکی دیگر از هزینههایی است که باید برای پاسخ به سوال برای عروسی چقدر باید هزینه کنیم، درنظر بگیرید. اگر خودتان ماشین ندارید یا نمیخواهید از ماشین خودتان در شب عروسی استفاده کنید، باید بهسراغ کرایه ماشین عروس بروید. هزینهی کرایه ماشین عروس نیز به نوع ماشین انتخابی و مدت زمانی که ماشین را اجاره میکنید بستگی دارد. پس از ماشین عروس نیز، باید بهسراغ تزئین و گلآرایی ماشین عروس بروید. نوع گلها، مدل گلآرایی و گلفروشی که انتخاب میکنید، همگی در تعیین هزینهی نهایی گلآرایی ماشین عروس تأثیرگذار هستند. جدا از هزینهی کرایه ماشین عروس، برای گلآرایی ماشین عروس باید مبلغی بین 2 میلیون تا 5 میلیون تومان را در نظر بگیرید.
7.کیک عروسی
یک مورد مهم دیگر در چک لیست هزینههای برگزاری مراسم عروسی معمولی، هزینه خرید کیک عروسی است. البته اگر میخواهید مراسم عروسی خود را خیلی ساده و با کمترین هزینهی ممکن برگزار کنید، میتوانید از خرید کیک عروسی صرفنظر کنید. زیرا برای خرید کیک عروسی باید هزینهی زیادی را پرداخت کنید. قیمت سادهترین مدلهای کیک عروسی از کیلویی 300هزار تومان آغاز میشود. شما باید باتوجه به تعداد مهمانهایتان، یک کیک چند طبقه مناسب را سفارش دهید که معمولاً هزینهی زیادی خواهد داشت. علاوهبراین، مدل کیک عروسی جدید، تزئینات کیک و نوع شیرینیفروشی انتخابی نیز در تعیین قیمت نهایی این مورد، موثر هستند.
8.هزینه آرایشگاه عروس
شب عروسی، بزرگترین و مهمترین شب زندگی هر دختری است. بههمیندلیل، همهی عروسها دوست دارند که در این شب مهم، زیباتر و جذابتر از همیشه بهنظر برسند. ازاینرو باید برای آرایش و میکاپ بهسراغ ماهرترین و بهترین میکاپ آرتیستها بروند. هریک از آرایشگرها و آرایشگاهها نیز هزینه و مبلغ خاصی را برای آرایش عروس دریافت میکنند.
برای هزینهی آرایشگاه عروس، نمیتوان عدد دقیقی را مشخص کرد زیرا به عوامل زیادی بستگی دارد. تجربه و شهرت میکاپ آرتیست و سالن زیبایی، اولین و مهمترین فاکتور است. پس از آن نیز، مدل میکاپ انتخابی، نوع لوازم و مواد بهکار رفته در آرایش و خدماتی که انتخاب میکنید، در تعیین این قیمت تأثیرگذار هستند.
9.مخارج فیلمبردار و آتلیه
یکی دیگر از هزینههای عروسی، هزینهی فیلمبردار و آتلیه است. چه بخواهید عروسی لاکچری و مجللی برگزار کنید و چه بخواهید یک جشن ساده و خودمانی بگیرید، به عکاسی و فیلمبرداری از مراسم خود احتیاج دارید. زیرا عکسها و فیلمهایی که از این مراسم میمانند، خاطرهسازترین و زیباترین عکسهای زندگی شما خواهند بود. برای مخارج عکاسی و فیلمبرداری مراسم عروسی نیز، باید حداقل 15 میلیون تومان از بودجهی خود را اختصاص دهید. هرچه تعداد عکس و فیلمهای بیشتری بخواهید، باید هزینهی بیشتری از این مبلغ بپردازید. همچنین، ممکن است بخواهید عکاسی فرمالیته نیز داشته باشید که دراینصورت باید مبلغی بین 15 تا 50 میلیون تومان را برای این مورد صرف کنید. البته فراموش نکنید که عکاسی و فیلمبرداری فرمالیته، جزو لیست هزینه عروسی لاکچری محسوب میشود و اگر میخواهید یک عروسی معمولی و ساده داشته باشید، به این کار نیاز ندارید.
10.هزینه دسته گل عروس
هزینه دسته گل عروس نیز مانند هزینه گلآرایی ماشین عروس است. هزینه این مورد به نوع گل انتخابی و مدل دسته گل بستگی دارد و معمولاً دسته گل عروس، هماهنگ با مدل گلهایی که در تزئین ماشین عروس به کار رفته است، انتخاب میشود. در حالت کلی، اگر بخواهید یک دسته گل عروس زیبا و جذاب داشته باشید، باید حدود 3 تا 5 میلیون تومان، هزینه کنید.
11. خرید لوازم شخصی عروس
یکی دیگر از هزینههای عروسی که تماماً بر عهدهی خانواده داماد است، هزینه خرید لوازم شخصی عروس است. این مورد کاملاً به رسم و رسوم و توافقهای دو خانواده بستگی دارد و بههیچوجه نمیتوان محدودهای برای آن تعیین کرد.
12.هزینه آرایشگاه داماد
این روزها، آماده شدن و آرایش داماد نیز به اندازه آرایش عروس، مهم و طولانی شده است. بههمیندلیل هزینه آرایشگاه داماد نیز بیشتر از سالهای قبل شده است. شما باید برای این مورد، بسته به نوع خدماتی که انتخاب میکنید، از 700هزار تومان تا 2 میلیون تومان هزینه کنید.
13.پول خرید لباس دامادی
یکی از مهمترین هزینههای عروسی که برعهدهی خانواده عروس است، هزینه خرید لباس داماد است. ازآنجاییکه برخلاف لباس عروس، لباس داماد برای موقعیتهای مختلف و سالهای زیادی قابل استفاده است، بهتر است لباس و کت و شلواری انتخاب کنید که علاوهبر زیبایی، جنس خوب و ماندگاری زیادی داشته باشد. برای خرید این کت و شلوار نیز باید مبلغی بین 7 میلیون تا 15 میلیون تومان را در نظر بگیرید.
14.خرید گوسفند قربانی برای عروسی
خرید گوسفند قربانی هم یکی از مخارج واجب عروسی است که هزینهی آن به مواردی مثل وزن گوسفند و قیمت روز بستگی دارد و متغییر خواهد بود.
هزینههای واجب عروسی را درنظر بگیرید
در این مقاله تلاش کردیم با بررسی 14 خرج واجب مراسم عروسی، به سوال پرتکرار عروسی معمولی چه خرجهایی دارد، پاسخ دهیم. توجه داشته باشید که مبالغ و هزینههای گفتهشده در این مقاله، براساس میانگین قیمتهای شهر تهران در سال 1402 بیان شده است و ممکن است هریک از هزینهها در شهر شما کمتر از این مبالغ باشد. اما بهطورکلی برای برگزاری یک مراسم عروسی معمولی، باید این مخارج را درنظر بگیرید و بودجهی مناسبی را برای آن کنار بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید